We spraken al eerder over de aandachtspunten bij domotica voor nieuwbouw, maar ook in bestaande bouw is domotica goed toepasbaar. Zo biedt Crestron verschillende mogelijkheden voor het draadloos dimmen van uw verlichting, of het bedienen van uw audiovisuele apparatuur.

Draadloos domotica systeem

Het draadloze domotica systeem van Crestron heet Infinet EX, een uiterst stabiel systeem dat werkt op basis van "mesh" technologie. Dit betekent dat alle draadloze componenten met elkaar in verbinding staan, en dynamisch hun beste route zoeken. Met de toevoeging van elk draadloos domotica component wordt zodoende ook de betrouwbaarheid verhoogd; mocht er een component uitvallen dan zoekt de apparatuur automatisch de eerstvolgende snelste route.

infinet

Draadloos dimmen

De draadloze dimmers of schakelaars van Crestron bieden meer dan alleen het bedienen van uw verlichting. De dimmers zijn in te delen met verschillende knoppen, en kunnen zodoende ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het schakelen van audiovisuele apparatuur, zonwering etc. Ook zijn er dimmers leverbaar die in uw plafond kunnen worden ingebouwd, en zijn er verschillende 0-10v dimmers voor het draadloos dimmen van LED verlichting.

Draadloze dimmer

Draadloos communiceren

Met onze draadloze domotica kan ook uw televisie, Apple TV of TV encoder worden geïntegreerd in uw systeem, zelfs als er geen ruimte meer is voor extra kabels. Zodoende heeft u nog slechts een enkele afstandsbediening nodig voor al uw apparatuur. De signalen kunnen zowel via infrarood als serieel worden verstuurd, waarbij u vanaf elke gewenste plek weet of uw apparatuur ook daadwerkelijk is uitgeschakeld. Met draadloze domotica behoort een thuisbioscoop zo ook voor bestaande woningen tot de mogelijkheden!

Compacte, draadloze module met infrarood en seriële communicatie

 

Heeft u vragen over draadloze domotica, of domotica voor uw bestaande woning? Aarzel niet en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Draadloze domotica in uw woning?

Domotica is ook in bestaande huizen prima toe te passen