Domotica in vergaderruimtes

Meeting domotica

Als eigenaar of beheerder van een vergaderlocatie weet u hoe belangrijk techniek is voor uw gasten. Of het nu gaat om een projector of audio systeem, uw gasten vertrouwen op de goede werking van uw apparatuur.

Flexibel en persoonlijk

Als gastheer of -vrouw moeten uw diensten afgestemd zijn op de persoonlijke wensen van uw gasten. Alleen zo zorgt u ervoor dat uw gasten na een vergadering of conferentie uw locatie tevreden verlaten en, niet onbelangrijk, de volgende keer weer voor uw vergaderlocatie zullen kiezen. Maar het personaliseren van techniek kan arbeidsintensief zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een grote zaal de ene dag volledig wordt gebruikt, maar de dag erna d.m.v. een scheidingswand wordt opgedeeld in twee zalen voor twee verschillende groepen. Dit heeft niet alleen impact op de bediening van verlichting, maar ook de audiovisuele apparatuur moet hiervoor telkens worden bijgesteld.
Voor dergelijke uitdagingen zijn verschillende technische oplossingen die u helpen flexibel te kunnen blijven opereren. Denkt u bijvoorbeeld aan een sensor op de scheidingswanden, waarmee uw systemen weten hoe een zaal is ingedeeld. Is de scheidingswand dicht, dan opereren zowel verlichting als audiovisuele apparatuur volledig individueel en wanneer de wand de dag erna weer wordt geopend is alle apparatuur automatisch voor de gehele ruimte beschikbaar.

Audiovisueel

Een vergadering of training wordt steeds meer een beleving. Waar vroeger alleen nog een projector voldeed, is audio vaak een geïntegreerd onderdeel van een presentatie of training.  We zien nog vaak dat vergaderlocaties moeite hebben om audiovisuele apparatuur op een gestructureerde manier aan te bieden. Zo worden er per gast karretjes met apparatuur de zaal in gereden, is er vaak een wirwar van kabels te zien en kost het soms even tijd om de specifieke ingang te vinden voor de apparatuur die een spreker heeft meegebracht. Als e.e.a. dan vervolgens is aangesloten, worden er drie afstandsbedieningen overgedragen aan de spreker om alle apparatuur te kunnen bedienen.
Met de toepassing van domotica in vergaderlocaties (eigenlijk spreken we hier over gebouwbeheer) kunnen ook dergelijke processen worden vereenvoudigd. U kunt uw gast zodoende één aansluitpunt aanbieden voor zijn of haar laptop of andere bron, en een duidelijke interface waarmee alle van toepassing zijnde apparatuur kan worden bediend. Met een druk op de knop schakelt zodoende de projector aan, stelt de audio versterker zich in op het juiste volume, en zakt het projectiescherm naar beneden. Zaken waarmee uw medewerkers eerder wekelijks een aantal uren bezig waren zijn zo ineens geautomatiseerd. Een combinatie van efficiëntie en een professionele uitstraling, en er struikelt niemand meer over losliggende kabels.
Ook het opnemen en delen van beelden van presentaties is voor uw gasten met een druk op de knop geregeld, waarmee u zich als aanbieder kunt onderscheiden en presenteren als professioneel partner van uw gasten.

Energiebeheer

Ook op gebied van energiebeheer zijn er met domotica voor vergaderlocaties voordelen te behalen. Zoals hierboven beschreven hoeft het licht in een ongebruikt deel van een opgedeelde zaal bijvoorbeeld niet onnodig te branden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer oplossingen te verzinnen op bijvoorbeeld gebied van aan- en afwezigheid. Denk hierbij niet alleen aan verlichting, maar ook aan klimaatbeheersing. Door slim om te gaan met energie zijn substantiële besparingen te behalen, zonder in te hoeven leveren op het comfort van uw gasten.

Digital signage

Door de toepassing van digital signage communiceert u op een effectieve en klantvriendelijke manier met uw gasten. Bij binnenkomst is direct duidelijk in welke ruimte uw gast wordt verwacht, bij grotere locaties kunt u zelfs denken aan een interactieve of gedrukte routebeschrijving op maat. Maar ook bij uw vergaderzalen kan de toepassing van digital signage van toegevoegde waarde zijn; uw gast voelt zich welkom en voor uw personeel is in een oogopslag duidelijk of de zaal momenteel in gebruik is, en door wie.
Onze systemen zijn te koppelen aan uw agendabeheersysteem, bijvoorbeeld MS Outlook of andere systemen, waarmee u ervoor zorgt dat door slechts op één locatie de gegevens in te voeren, alle schermen automatisch voorzien worden van de juiste informatie. Heeft u een algemene mededeling of calamiteit? Communiceer d.m.v. schermen en audiovisuele apparatuur uw boodschap en ervaar de toegevoegde waarde van een geïntegreerd domotica systeem voor vergaderlocaties.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een fractie van wat er op mogelijk is op het gebied van domotica voor conferentiecentra of congresgebouwen. Wij adviseren u graag hoe wij uw huidige processen en apparatuur kunnen integreren.

Domotica voor uw conferentiecentrum?

Vergaderen domotica
Domotica voor vergaderlocaties
Domotica conferentiecentrum