Domotica wordt steeds vaker toegepast in woningen. Wanneer u denkt aan het bouwen van een nieuw huis, is het verstandig om goed na te denken over domotica. Nieuwbouw leent zich, wanneer goed doordacht, uitstekend voor het toepassen van domotica.

artcoustic kunst 1

Vooruitzien

Regeren is vooruitzien, en dat geldt zeker bij de toepassing van domotica bij nieuwbouw. Hou vooraf rekening met extra loze leidingen, en zorg dat uw verlichting centraal kan worden geschakeld of gedimd. Door de infrastructuur van het huis af te stemmen, bespaart u uiteindelijk flink op de kosten van een domotica systeem.

Meer dan verlichting

Maar domotica is meer dan verlichting. Bij domotica in de nieuwbouw wordt vaak vergeten dat ook audiovisuele componenten zoals televisies, versterkers en luidsprekers een kabel nodig hebben. We zien nog te vaak dat de traditionele coax kabels wel beschikbaar zijn in de televisiehoek, maar er geen rekening is gehouden met het feit dat vrijwel alle audiovisuele apparatuur tegenwoordig is voorzien van een netwerkaansluiting. Ook wanneer u vanaf uw iPad uw televisie wilt kunnen bedienen, is een kabel de voordeligste oplossing. Bij domotica in nieuwbouw is het advies dus: beter een loze leiding teveel dan te weinig.

Vergeet uw tuin niet

Uw nieuwe tuin is zojuist opgeleverd, en u zou nog graag de verlichting in de hoek schakelen met domotica. Of misschien wel een televisie onder de overkapping willen plaatsen, een camerasysteem installeren of de poort elektrisch bedienen. Maar alles is net mooi bestraat en u krijgt met geen mogelijkheid meer een kabel die kant op. Ook voor de tuin geldt: hou rekening met de toepassing van techniek. Laat uw installateur naar enkele hoeken in de tuin leidingen leggen. Slim vooruitdenken brengt de kosten van domotica aanzienlijk omlaag, en scheelt frustraties bij het installeren van nieuwe techniek.

Domotica nieuwbouw - Betrek ons op tijd

Wij denken graag al vanaf het begin mee met uw architect of installateur, liefst bij het proces van tekenen van uw huis. Onafhankelijk van uw huidige wensen is het voor u een geruststellende gedachte dat uw infrastructuur u de mogelijkheid geeft om naar wens uit te breiden wanneer uw toekomstige situatie hierom vraagt, of wanneer nieuwe technieken beschikbaar komen. De investering die u vooraf doet, zal zich uiteindelijk terugbetalen. Vooraf nadenken over domotica betekent minder kosten en hoofdpijn in de toekomst.

Domotica in uw nieuwbouw huis?

Domotica bij nieuwbouw