De smartphone of tablet ligt tegenwoordig bij iedereen binnen handbereik en maakt het mogelijk om televisie, audio, verlichting, thermostaat en nog veel meer te bedienen. Dat zal uiteindelijk het einde van de afstandsbediening betekenen, toch?

Dat is nog maar de vraag. Alhoewel de smartphone bijna alle functionaliteit van een traditionele afstandsbediening over kan nemen, en op interactief gebied vaak zelfs veel meer kan, heeft een afstandsbediening één groot voordeel: vertrouwd gebruikersgemak. Zit u bijvoorbeeld een film te kijken en wilt u het geluid bijstellen, dan weet u in het donker precies de volumeknop te vinden. Geen afleiding van schakelen tussen apps of op het scherm kijken waar die knop van het volume ook alweer zat.

Met de oplossingen van Crestron kunt u, uiteraard, alles wat u wenst bedienen vanaf uw smartphone, maar is de afstandsbediening nog steeds een even belangrijk onderdeel van uw domotica systeem. U heeft de keuze van een traditioneel ogende afstandsbediening tot een touchscreen model dat het beste van beide technologieën verenigt. Zo heeft u volledige, vertrouwde, functionaliteit én interactiviteit.

Controleer bijvoorbeeld wie er voor uw deur staat en gebruik uw afstandsbediening als intercom, bedien de gordijnen of zie de laatste weersvoorspellingen. Domotica draait om uw gemak, en de producten van Crestron worden ontworpen vanuit dat uitgangspunt.

De afstandsbediening, een uitstervend ras?