Nest3

Met de komst van de nieuwe generatie Nest thermostaten worden deze een stuk interessanter voor de Nederlandse markt; ook modulerende ketels worden nu ondersteund en dat is in Nederland de laatste jaren de standaard. De looks zijn zelfs nog mooier dan de vorige modellen, dus we kunnen ons goed voorstellen dat u denkt aan de aanschaf van een Nest.

Met de installatie van een Nest thermostaat heeft u een "slimme thermostaat" in huis die uw gedrag analyseert en de temperatuur in huis regelt op basis van historische gegevens en sensoren. Eventueel kunt u er nog een brandmelder en camera naast installeren, en er zijn meerdere producten op de markt met het "Works with Nest" certificaat.

Maar hoe zit het dan met verlichting, audio/video, raambekleding enzovoorts? Zijn hiervoor ook producten op de markt die in combinatie met Nest werken? Zeker, er zijn meerdere systemen die samenwerken met Nest, zie het als een soort ecosysteem waarin elke leverancier zijn eigen app heeft, waarbij apparatuur d.m.v. een internet verbinding met elkaar praat. Wilt u bijvoorbeeld uw verlichting instellen, dan doet u dat in de ene app, en uw verwarming bedient u in de andere. IoT leveranciers hebben meestal ook hun eigen hardware zoals verlichting.

Maar uw huis heeft al verlichting, zonneschermen, televisies en een alarmsysteem. Moet u dat dan allemaal opnieuw aanschaffen? Een mooi voorbeeld van het verschil tussen een domotica systeem en een IoT "ecosysteem". Omdat domotica al decennia lang wordt ontwikkeld, hebben partijen als Crestron een scala aan oplossingen paraat voor integratie van bestaande apparatuur.

Zo hebben wij recentelijk een installatie afgerond, waarbij zowel een gloednieuwe Nest thermostaat als een elektrisch zonnescherm van 15 jaar oud naast elkaar d.m.v. afstandsbediening of tablet zijn te bedienen. Mocht u al in het bezit zijn van een Nest of andere thermostaat, maar ook van apparatuur die nog dateert van voor het IoT tijdperk, adviseren wij u graag over de mogelijkheden van integratie. Zo zou u er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om, op basis van de temperatuur die uw nieuwe Nest binnen meet, uw oude zonnescherm te laten zakken.

Interesse in integratie?

Nest, installeren of integreren?