zorgvilla

Zorgvilla's worden steeds populairder. Er lijkt zelfs sprake te zijn van meer vraag dan aanbod. Een interessante ontwikkeling, zowel voor zorgverleners als aanbieders van vastgoed.

Bent u een aanbieder van zorg op maat, of overweegt u een dergelijke dienst aan te bieden, dan denken wij graag met u mee op het gebied van techniek. Zorg is persoonlijk, dus ook de wensen van u als aanbieder dienen specifiek op uw situatie te zijn afgestemd.

Monitoring

Uw cliënten kiezen voor een zorgvilla vanuit verschillende achtergronden. Of het nu gaat om een keuze uit voorzorg of noodzaak, elke bewoner heeft zijn of haar eigen verhaal en wensen op het gebied van monitoring en privacy. Wij denken met u mee m.b.t. de technische infrastructuur die deze uitdaging met zich meebrengt, en leggen zodoende een fundament waarmee u nu, maar ook in de toekomst flexibel kunt schakelen tussen bijvoorbeeld monitoring op basis van manuele meldingen, of continue monitoring d.m.v. sensoren of camerabeelden.

Comfort

U streeft ernaar uw cliënten een zo comfortabel mogelijk thuis te bieden. Juiste toepassing van techniek kan ook hier van grote toegevoegde waarde zijn. Zo kunt u denken aan het automatisch schakelen van verlichting of zonwering, maar ook het aanbieden van een geavanceerd audio/video systeem dat eenvoudig te bedienen is. Door samen inkopen van radio en televisie abonnementen profiteert u als aanbieder en gebruiker van collectieve voordelen.
Ook het gebruik van slimme thermostaten kan bijdragen aan het algemeen comfort, terwijl tegelijkertijd op energiekosten wordt bespaard.

Communicatie

Of het nu gaat om een informatiekanaal op de televisie, centrale monitoren met informatie voor uw cliënten, of beeldbellen; bij een goed ontworpen infrastructuur bent u klaar voor zowel uw huidige als toekomstige technische behoeften. Door op tijd na te denken over dergelijke mogelijkheden voorkomt u complicaties en grote investeringen in de toekomst. Wij denken graag mee met uw architect of aannemer bij het maken van de tekeningen.

Energiebesparing

Domotica kan ook toegepast worden op het gebied van energiebesparing. Laat verlichting niet onnodig branden, monitor actueel of historisch verbruik en beïnvloed het gebruik van alle soorten energie.

Netwerk

Ook voor senioren is een goede verbinding met internet een belangrijke vereiste. Wij adviseren op het gebied van apparatuur en installatie, en zorgen zo voor een infrastructuur die op maat kan worden aangeboden en beheerd, waarmee u zowel technisch als financieel het overzicht bewaart.

Zorgvilla met domotica?