Zakelijk wifi, dat vraagt om een andere aanpak

DomoticABC is trots te melden dat wij vanaf heden Xirrus authorized partner zijn. Xirrus is al jarenlang pionier en trendsetter op het gebied van zakelijk wifi, en dan met name wifi voor vergaderlocaties, het onderwijs en de hospitality markt. Met haar gepatenteerde formule is Xirrus de enige aanbieder die meer dan 2 radio's per access point aan kan bieden, waarbij elke radio ook nog eens softwarematig kan worden ingesteld op 2.4 of 5 GHz. Andere aanbieders leveren hun apparatuur gebruikelijk met een twee vaste radio's, een 2.4 en een 5 GHz. Nu de trend van aanbieders als Apple en Samsung is om volledig over te gaan naar 5 GHz, betekent dat een verlies van de helft van de capaciteit. Niet bij Xirrus, ziet u dat het gebruik van oudere technologie afneemt, dan schakelt u eenvoudig de radio over naar 5 GHz. Zodoende lukt het Xirrus keer op keer weer om het best uit de tests te komen met betrekking tot total cost of ownership (TCO).

XirrusAuthorized

Wifi voor hotels

Wifi in hotels kan vaak een uitdaging zijn. Uw gasten verlangen een verbinding zoals ze die thuis gewend zijn, en verwachten dat Netflix en Youtube net zo soepel afspeelt als thuis. Maar wanneer er een nieuwe iOS update beschikbaar is, zorgen al die iPhones en iPads in uw gebouw voor een netwerk waarop zelfs uw PIN apparatuur problemen heeft met verbinden. Met de apparatuur van Xirrus neemt u de controle in handen. Bepaal exact de toegestane bandbreedte per applicatie, en geef aan welke apparatuur of applicatie voorrang krijgt boven het andere. Omdat al deze informatie is opgeslagen in uw access points, gebeurt dit al voor het verkeer uw eigen netwerk betreedt. Zo zorgt u voor een stabiele verbinding voor al uw gasten, terwijl uw kritische bedrijfsprocessen gegarandeerd blijven werken.
Gebruik vouchers vanuit uw POS systeem waarmee uw klanten na aanschaf van een versnapering een uur wifi kunnen gebruiken, leid uw gasten naar uw social media pagina voordat men toegang krijgt tot uw netwerk, etc.

wifi voor hotels

Wifi voor vergaderlocaties

Wifi in vergaderzalen is een uitdaging op zich. Uw spreker verwacht zijn of haar presentatie draadloos te kunnen presenteren, terwijl uw gasten constant toegang willen tot hun laatste e-mails en documenten. Daarnaast zijn er per ruimte aanzienlijk meer gebruikers en dus apparaten die verbinding zoeken met uw netwerk. Met een Xirrus array heeft u niet meer meerdere fysieke access points per zaal nodig; een enkele netwerkkabel voorziet uw ruimte van 2 tot 16 radio's. Waar u eerder tot wel 8 kabels moest laten leggen per ruimte, is één kabel nu genoeg voor nog betere prestaties. Ook hier kiest u welke apparatuur of applicaties prioriteit dienen te krijgen boven de anderen. Zo stelt u bijvoorbeeld in dat social networking gedurende de pauze wat meer de ruimte krijgt, maar tijdens vergaderingen of trainingen beperkt wordt ten koste van bedrijfskritische applicaties.

Wifi voor het onderwijs

Ook wifi in het onderwijs vraagt om een specifieke aanpak. Wist u dat een student tegenwoordig gemiddeld drie draadloze apparaten bij zich draagt? Wanneer uw infrastructuur is opgesteld op basis van een enkel apparaat per persoon, zal de gebruikservaring al snel te wensen over laten. Door het verkeer al te beperken voor het uw netwerk betreedt, voorkomt u problemen en garandeert u een stabiele verbinding voor studenten en leerkrachten. Zodoende kan die ene leerling die uw netwerk gebruikt voor het downloaden van de laatste films er niet voor zorgen dat de ervaring van de rest van de gebruikers hier onder lijdt. Geen lokalen meer vol access points die onderling voor storingen zorgen maar een enkele netwerkkabel per lokaal, met een modulair uitbreidbare en aanpasbare oplossing van Xirrus.

Bent u geïnteresseerd in wifi voor de zakelijke markt? Of het nu gaat om wifi voor hotels, wifi in het onderwijs of wifi voor vergaderlocaties, wij bieden u met de producten en diensten van Xirrus een toekomstgerichte oplossing met een lage TCO en een hoge beschikbaarheid. Neem contact op voor meer informatie, een gratis scan op basis van uw plattegrond of een testopstelling bij u op locatie.

wifi voor het onderwijs

Betrouwbaar zakelijk wifi?

Zakelijk wifi