U denkt na over domotica voor in uw huis. Heel slim, want domotica heeft niet alleen invloed op het comfort in uw woning, maar heeft ook een gunstig effect op de waarde ervan. Maar waarom zou u een specialist op het gebied van domotica in de arm nemen?

Domotica is meer dan verlichting

Omdat domotica in Nederland vooral ter sprake komt tijdens het bespreken van de elektrotechnische installatie, wordt het vooral toegepast voor verlichting. Het bedienen van verlichting en zonwering is door installateurs vaak prima te installeren. Maar wanneer u een stap verder wilt, is dit vaak een probleem.

Audiovisuele apparatuur

Bij de keuze van uw domotica systeem is de mogelijkheid tot integratie van audiovisuele apparatuur zoals televisie, versterker of projector iets wat vaak niet ter sprake komt. Dat is jammer, want met de keuze van het juiste systeem is dit juist een integraal onderdeel van domotica. Het is erg zonde als u een flinke investering doet in het bedienen van uw verlichting met de iPad, en vervolgens voor elk ander apparaat een aparte afstandsbediening nodig heeft.

Thuisbioscoop

Domotica is vooral programmeren

Het succes van een domotica systeem valt en staat bij het vermogen van de programmeur tot het vertalen van uw wensen in technische oplossingen. U wilt bijvoorbeeld op alle TV's in huis toegang hebben tot Netflix, of uw Spotify muziek door het hele huis kunnen afspelen. Dat betekent dat, naast fysieke apparatuur, ook kennis nodig is op het gebied van integratie. Het samenvoegen van de technologie in uw huis vereist kennis op het gebied van programmeren, netwerkapparatuur en software. Omdat wij werken met producten van Crestron, al decennia marktleider op het gebied van domotica voor luxe woningen, zijn wij verplicht onze kennis op dit gebied constant op peil te houden. Deze kennis vertaalt zich in een domotica oplossing voor onze klanten die naadloos aansluit op hun wensen.

Denk aan de infrastructuur

Daarnaast is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de extra mogelijkheden die domotica u kan bieden. Zodoende kan, in het geval van een nieuw te bouwen huis of verbouwing, besloten worden een infrastructuur aan te leggen die u ervan verzekert dat toekomstige ontwikkelingen eenvoudig zijn toe te voegen aan uw systeem. Of wellicht kiest u in eerste instantie voor een eenvoudige installatie, maar wilt u later uitbreiden. Ook dan is het, zowel uit technisch als financieel oogpunt, belangrijk vooraf na te denken over de infrastructuur.

artcoustic kunst 4

Thuisnetwerk

Het aantal apparaten in huis dat verbonden is met internet neemt nog dagelijks toe, en zodoende ook de noodzaak van een goed werkend thuisnetwerk. Voor een grote woning is een enkel modem in de meterkast niet meer voldoende. Achteraf wifi bereik "verbeteren" d.m.v. repeaters heeft een negatief effect op de verbinding. Wij hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van stabiele thuisnetwerken en zorgen ervoor dat uw verbinding altijd en overal beschikbaar is. Desgewenst krijgt u de beschikking over uw eigen portal, waarmee u gemakkelijk uw wifi password aanpast, of bijvoorbeeld een gastnetwerk toevoegt.

xirrus wifi

Regeren is vooruitzien

Ook voor een succesvol domoticaproject geldt: regeren is vooruitzien. Denkt u aan domotica in uw huis, betrek ons dan in een zo vroeg mogelijk stadium. Wij geven u een duidelijk inzicht in de te verwachten functionaliteit en kosten, en leveren desgewenst domotica op maat. Wij maken graag vrijblijvend een afspraak om uw wensen door te nemen.

Wij zijn ook graag uw domotica specialist

Waarom heb ik een domotica specialist nodig? Domotica specialist Nederland