wifi_frustratie

"Ik heb een wifi versterker gekocht, maar mijn verbinding is nog steeds slecht". Een veelgehoorde klacht, en hieronder leggen we u graag uit waarom een wifi "versterker" vaak meer schade aanricht dan problemen oplost.

Uw router staat hoogstwaarschijnlijk in de meterkast. Waarom dit een slecht idee is leest u op deze pagina met wifi tips, maar het gevolg is dat u een slechte verbinding heeft op verschillende plaatsen in huis. U zoekt op internet naar een "wifi versterker" en wanneer u uw bestelling ontvangt, installeert u de versterker. U heeft nu wellicht inderdaad dekking op de plekken waar u dat eerder niet had, misschien wel "vier streepjes" zelfs! Probleem opgelost, of toch niet?

Meer streepjes, goed teken! Toch?

Wanneer u uw laptop of smartphone verbindt met het wifi netwerk heeft u inderdaad verbinding, maar die lijkt een stuk trager dan hij was, en ook niet al te stabiel. Zelfs op plekken waar u eerder een prima verbinding had is deze nu een stuk minder. Die streepjes op uw telefoon zijn dus niet altijd een indicatie van de kwaliteit van uw verbinding.

Een wifi versterker installeren betekent per definitie storing en mindere prestaties

De reden? Storing op het wifi kanaal. De "wifi versterker" die u heeft gekocht, moet op hetzelfde kanaal opereren als uw router. Twee access points die op hetzelfde kanaal praten en dicht bij elkaar zijn geplaatst, storen elkaar per definitie. Een wifi versterker in huis halen betekent dus altijd mindere prestaties. Zie het als twee mensen die tegenover elkaar zitten en constant op hetzelfde moment praten. "Pardon, kunt u dat herhalen?". Dit is wat er, onzichtbaar voor u, continu gebeurt dankzij de installatie van uw wifi versterker.

De enige stabiele oplossing voor het uitbreiden van uw draadloos netwerk? Een draad.

We weten dat u waarschijnlijk in Google gezocht hebt naar een goede wifi versterker en dat u dit niet graag leest, maar de enige goede oplossing voor het uitbreiden van uw wifi netwerk is... een draad. Een access point, verbonden met een netwerkkabel die u legt naar de meterkast en daar aansluit op uw router. Zo heeft u draadloos internet zonder storingen en direct aangesloten op uw internet verbinding.
Het slechte nieuws is, dat die netwerkkabel er waarschijnlijk niet ligt. Het goede nieuws is, dat er hoogstwaarschijnlijk wel een ongebruikte COAX kabel in uw muur ligt die voor een paar tientjes vervangen kan worden door een netwerkkabel. Ons advies: investeer niet in die wifi versterker, maar in die kabel.

Mocht u op basis van deze informatie assistentie of advies nodig hebben, helpen wij u graag verder. Vul het contactformulier in en we helpen u graag verder!

Wifi bereik verbeteren?

Wifi versterker, slecht idee!