Zoals we al eerder hebben gezegd, domotica in de zorg moeten we niet moeilijker maken dan het is. Of het nu gaat om toepassingen die uw leven vergemakkelijken of om systemen die onderlinge communicatie verbeteren, techniek in huis moet ongecompliceerd zijn en een toegevoegde waarde hebben voor de bewoner.

zelfstandig

Domotica voor u als bewoner

U bent bezig met de bouw van een nieuwe woning, een huis waar u oud wilt worden en waar u wilt genieten van het gezelschap van uw vrienden en familie. De bouw van uw woning stemt u af op deze wens; zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een slaapkamer op de begane grond, en een alarmsysteem voor uw gevoel van veiligheid.

Ook de toepassing van domotica is een overweging, maar waar begint u, en hoe? Zo is de toevoeging van een link met uw kinderen in de toekomst een optie waardoor u langer zelfstandig zou kunnen blijven wonen. Maar dat is nu nog niet nodig, dus hoeft u daar nog niet over na te denken, toch?
Net als de slaapkamer op de begane grond, is het ook mogelijk om vooruit te denken op het gebied van techniek in huis. Mocht u onverhoopt in de toekomst behoefte hebben aan een systeem waarmee u langer onafhankelijk thuis kunt blijven wonen, is het fijn als u daarmee al tijdens de bouw van uw huis rekening mee heeft gehouden. Denk hierbij aan die extra loze leiding waarmee het plaatsen van een intercom eenvoudig later kan worden gedaan, of de keuze voor een alarmsysteem dat kan worden ge√Įntegreerd met een domotica systeem.

Wanneer u kiest voor een domotica systeem dat voorziet in uw huidige behoeften, zoals het bedienen van uw verlichting, zonwering en televisies, is het prettig te weten dat u een keuze heeft gemaakt voor een systeem dat ook in de toekomst kan worden uitgebreid om in uw wensen te blijven voorzien; een goed ontworpen domotica systeem is dynamisch en past zich aan op basis van uw levensfase.

Bent u nog in de ontwerpfase van uw nieuwe woning? Voor veel architecten zit domotica nog niet "in het systeem", wij denken graag vanaf het begin met u mee om ervoor te zorgen dat de implementatie niet onnodig lastig en kostbaar wordt.

Domotica voor uw ouders

Uw ouders worden een jaartje ouder, en u vraagt zich af of er voor nu of in de toekomst oplossingen zijn waarmee u ervoor kunt zorgen dat zij samen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Domotica kan hierbij een belangrijke rol spelen. Maar domotica, dat is toch moeilijk, met allemaal draadjes en lastige techniek? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Zoals elk mens uniek is, is ook de toepassing van domotica per individu verschillend. Onze systemen zijn volledig flexibel te ontwerpen, waardoor ook voor uw specifieke vraag een oplossing is. Of het nu gaat om de verlichting in de gang die automatisch aan schakelt wanneer uw vader of moeder 's-nachts uit bed komt, of het gebruik van diezelfde bewegingsmelder waarmee u op de hoogte wordt gebracht als er een bepaalde periode geen beweging is geweest in huis. In overleg met uw ouders of geliefden bepaalt u gezamenlijk de wensen, op basis waarvan wij u een technische oplossing bieden. Techniek in de zorg is op die manier niet alleen monitoring en onpersoonlijke automatisering, maar kan van grote toegevoegde waarde zijn op het gebied van persoonlijk contact, sociale controle en veiligheid.

Langer zelfstandig met domotica?

Samen langer zelfstandig met domotica